Nieuws

  • Sport, spel en geloof!

Bezoek politie op de club!

Datum: juli 1, 2014 Auteur: Daniëlle Schollaart Categorie: Nieuws

Afgelopen zaterdag hadden wij een heuse politieagent op bezoek op onze club. Dit was voor sommige kinderen even schrikken, stel je voor dat de politie je meeneemt..
Met ontzag keken ze naar de agent, die van alles vertelde over zijn werk als agent in de wijk. Na een paar minuten was het ijs gebroken, de kinderen hingen aan zijn lippen en vroegen hem de oren van zijn hoofd. Sommige kinderen zeiden zelf ook politieagent te willen worden. Eén meisje had hier een bijzondere motivatie voor: ‘Lekker geld verdienen terwijl je niks doet, gewoon een beetje fietsen in de wijk’. Tja, na vandaag begrijpen de kinderen dat de agent niet zomaar rondjes fietst in de wijk..

De kinderen zijn alles te weten gekomen over de uitrusting die om zijn gordel hangt, wat is de ME, wat doe je als Pepperspray niet werkt, wanneer mag je schieten, wat is het verschil tussen een ‘gewone’ agent en de wijkagent. Ze konden ervaren hoe handboeien zitten, hoe een kogel voelt, wat er allemaal in een politieauto zit en mochten tot slot zelf ook in de politieauto zitten. Kortom, een leerzaam bezoek.
Bedankt, politiebureau Laak!

Bezoek politie 28-6-2014 (1)