De Krokothode

  • Sport, spel en geloof!

Een methodiek die aansluit bij de belevingswereld van de kinderen uit de wijk

Door ons team is in 2013 een eigen clubmethode ontworpen: de Krokothode. Deze methodiek is ontstaan uit de behoefte aan een samenhangende leidraad voor christelijk kinderwerk, die specifiek aansluit bij de belevingswereld van kinderen met diverse culturele en religieuze achtergronden. Een dergelijke methodiek was er niet voor deze doelgroep en daarom hebben we de Krokothode ontworpen.

De Krokothode sluit aan bij onze christelijke visie en de belevingswereld van de kinderen uit de wijk. Op een creatieve manier gaan we dieper in op onderwerpen zoals bidden, vergeving, positief met elkaar omgaan, eerlijkheid, emoties.

Maandthema’s

De Krokothode bestaat uit tien thema’s van drie tot vier middagen. Onder meer de thema’s: Kom aan boord (iedereen is welkom), Beloofd = beloofd (vertrouwen), Eerlijk duurt het langst (liegen/eerlijk zijn) en Foutje, bedankt! (vergeving). Per middag is een compleet programma uitgewerkt rondom het thema, met onder meer een themalied, Bijbelverhaal, spel, doe- en knutselactiviteit.

Heb jij interesse in de Krokothode?

Is er op jouw kinderclub ook behoefte aan een methodiek voor christelijk kinderwerk die aansluit bij de belevingswereld van kinderen met een diverse culturele en religieuze achtergrond? Neem contact met ons op en wie weet, kunnen wij iets voor jouw club betekenen.

Stuur een e-mail