Nieuws

  • Sport, spel en geloof!

Trashure Hunt! 13 oktober

Datum: oktober 3, 2018 Auteur: margaret Categorie: Nieuws

Zaterdag 13 oktober stond in het teken van de Nationale Opruimdag. Gemeente Den Haag heeft in samenwerking met de Kroko’s een leuke dag verzorgd voor de kinderen. Zo hebben ze geleerd dat afval niet alleen schadelijk is voor de natuur, maar ook voor de dieren. Door afval op te rapen, red je een dier. In totaal hadden de kinderen wel meer dan 1500 dieren gered!

Iedereen die meedoet is een heuse avonturier, op zoek naar schatten die niet in de natuur thuis horen. Geen blikjes, stukken speelgoed, plastic, blikjes, sigarettenpeuken en verdwaalde patatbakjes meer op straat. Ze worden allemaal opgespoord en in de schatkist gestopt. De kinderen worden opgehaald door een echte Piratentrein die spelenderwijs betrokken wordt in het avontuur.

Piratentrein back 800px

Spelenderwijs leren wat in de natuur thuis hoort. Kunstwerken en schatten maken van afval. 
Kinderen en volwassenen leren met de actie dat ze zelf milieuproblemen kunnen aanpakken. Door te laten zien dat het afval nooit in de natuur terecht had mogen komen, wordt het probleem van zwerfafval grondiger aangepakt. Ook leren ze zelf creatief het afval te hergebruiken.

Locatie:   De Oase, van Meursstraat 1 Den Haag
Vertrektijd:        10:30 uur
Aankomsttijd:   12:30 uur

Trashure Hunt